HOME

<BGSOUND SRC="mw-liebestraume.mid" LOOP=INFINITE>
liebestraume

Info over sauna's

Het gebruik van een infrarood sauna

  • geeft de huid en lichaam een grondige reiniging,
  • zorgt hierdoor voor een gezonde, zachte huid,
  • verlicht pijnen als spier-, gewrichts-, en menstruatiepijn
  • en verhoogt de weerstand door de aanmaak van witte bloedlichaampjes.

Dat het gebruik van infrarode straling goed is voor de mens, wordt wel bewezen door het gebruik hiervan bij de fysiotherapeut. Deze warmtestraling wordt ingezet bij spierziektes, spier- en rugpijn, hoge bloeddruk, Artritis, huidziektes als Psoriasis, eczeem, acné en tevens bij spanning en nervositeit.

Door het verwarmen van de huid met infrarode stralen zal de lichaamstemperatuur geleidelijk met 0,7 graden stijgen. Het lichaam reageert hierop door te gaan zweten. Zo koelt de huid zichzelf af. Door het openen van haarvaten (om te kunnen zweten), wordt de onderhuid voorzien van nieuw zuurstofrijk bloed en worden afvalstoffen zo afgevoerd (uit-gezweet). Ook de spieren worden opgewarmd en zullen zichzelf voorzien van koud bloed ter afkoeling en ook hier worden afvalstoffen afgevoerd.

De dieptewerking van infrarood straling (die tot 4 cm in de huid kan doordringen), stimuleert tegelijkertijd de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren.

Voordelen van infrarood

AFVALLEN

Schoonheid zit vanbinnen, uiteraard, maar wie wilt er nu niet een paar pondjes verliezen door alleen maar ontspannen te genieten van een muziekje of een goed boek? Door het transpireren onstaat een hogere verbranding van calorieën, hetgeen bij regelmatig gebruik van een infrarood cabine, leidt tot gewichtsverlies. Een sessie van 20 minuutjes leidt al tot de verbranding van zo'n 500 calorieën.

STRESS, VERMOEIDHEID EN SLAPELOOSHEID

Stress wordt door artsen als de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten beschouwd, en dat is weer doodsoorzaak nummer één in Nederland. Infrarood straling zorgt voor een totale ontspanning van de spieren, waardoor ook de geest zich ontspant. Slapeloosheid en vermoeidheid worden op deze manier op een natuurlijke wijze tegen gegaan.

LAGERE LUCHTVOCHTIGHEID EN BENAUWENDE WARMTE

Een infrarood sauna produceert droge lucht. Hierdoor is het gebruik van deze sauna uitermate geschikt voor mensen met hartritmestoornissen, carapatiënten en oudere mensen, omdat er een minder "benauwend" gevoel is dan met een traditionele sauna. Ook is het minder warm dan in een traditionele sauna.

Wat is infrarood :

Infrarood is een onderdeel van het lichtspectrum. Onder infrarood verstaan we de frequenties die op onze huid als warmte ervaren worden.

Het opwarmen van de huid en onderhuid wordt door het lichaam opgevangen met een aantal tegenreacties. Zo stroomt er via de geopende haarvaten relatief koud bloed vanuit het binnenste van het lichaam naar de onderhuid om de warmte af te voeren. Dit heeft een goede doorbloeding van de onderhuid als resultaat.

De warmte van de infraroodsauna dringt ook makkelijker en dieper door in de huid, op sommige plaatsen wel tot 4 centimeter, en is daarom zeer stimulerend voor de (onder)huid en de spieren.

KERAMISCHE INFRAROODSTRALER :

De stralers in veel infraroodcabines zijn keramische stralers. Ook zijn er incoloy stralers op de markt, het verschil is het materiaal en de afgifte van de warmte. Keramiek is een pure grondstof en incoloy is een gemaakte grondstof met als basis een natuurlijke grondstof. Incoloy is sterker in de zin van breekbaar. Keramiek kan breken. Echter komt dit eigenlijk nooit voor omdat de stralers reeds zijn gemonteerd in de cabine. Keramische stralers verslijten niet of nauwelijks.

Keramische stralers geven 95% van hun warmte af in infrarode stralen en incoloy stralers tussen de 50 en 60%. Keramiche stralers geven de meeste straling tussen de 7-12 micron, incoloy tussen de 0-7 micron. Met keramische stralers krijg je veel 9,5 en met incoloy slechts een beetje. Zowel incoloy als kermiek is goed voor een sauna echter met keramiek krijgt u meer voor uw geld.


Geniet van uw infrarood sauna.Laatst aanpassing op 13 december 2006